Om oss

Om Heléne Thomsson

Hej Heléne Thomsson, vem är du? En doktor i psykologi som fastnat för framgångsrika metoder för att stötta och utveckla människor och arbetsplatser. Driver konsultbyrån Thomsson & Partners.

Du är forskare? Ja, jag rör mig inom det område som kallas arbets- och organisationspsykologi. Arbetar bl a med frågor om stress och hälsofrämjande arbetsplatser, ledarskap och med genusfrågor. Idag är jag frilansande forskare och framför allt verksam som organisationskonsult.

Hur ser dina drivkrafter ut? Jag vill vara med och öka förståelsen av varför vi människor gör som vi gör och vad det leder till. Sen kommer min kreativa sida in och sporrar mig att skriva, prata, hitta verktyg och rätt stöd för rätt verksamhet och individ. Jag delar alltid med mig av teorier och spännande nya forskningsresultat, men fokuserar trots det på det praktiska. Därför blir mina utbildningar ofta som ett slags träningsläger.

Är du även mentor? Jag ska vara ärlig och säga att jag oftare utbildar personer som ska vara mentorer eller som håller i mentorprogram idag. När jag själv är mentor är jag det ofta åt nyföretagare och ofta åt kvinnor. 

Vad sysslar du med mer? Jag är författare och har skrivit ett flertal böcker, skriver även en uppskattad blogg thomssonpartners.se/blogg inom mitt område. Jag är också verksam som coach och mental tränare för idrottare, ledare och andra som har höga mål, samt arbetar med stresshantering för medarbetargrupper. Föreläser en hel del om härskartekniker och maktspel på arbetsplatser. När jag är ledig ägnar jag mig åt hundträning, dansar argentinsk tango eller kanske yogar. 

Om Günther Hiltmann

Hej Günther Hiltmann, vem är du? En  inspiratör som vill få andra att se möjligheter att utvecklas i sina yrkesroller, exempelvis via mentorskap. Arbetar också med utbildning för yrkesverksamma och som affärskonsult. Driver Hiltmann Consulting.

Du är affärskonsult? Ja precis, jag är civilekonom i botten och har haft turen att få arbeta som konsult. Där har jag jobbat med både affärs- och medarbetarutveckling. Både i Sverige i andra länder.

Hur ser dina drivkrafter ut? Jag gillar och är bra på att se helheter, se mönster, som hjälper mig att förstå var skorna klämmer mest. Jag fungerar bäst när jag skapar tillsammans med andra. Är intresserad av det personliga mötet. Tror att alla kan, om de bara vill, och vågar. Pratar gärna  om hur man kan organisera ett företag eller en avdelning. Vad som gör en verksamhet framgångsrik och skapar värde som kunder är villiga att betala för. 

Är du även mentor? Japp, jag arbetar  mycket som mentor. Jag mentorerar ledare och specialister. Gemensamt för dessa är att de har olika typer av affärsutmaningar att brottas med. 

Vad sysslar du med mer? Jag arbetar som lärare vid IHM Business School. På fritiden spelar jag trummor i ett coverband. Går en hel del på konserter, mest jazz, funk och fusion. Gillar att hålla igång. Är passionerad kajakpaddlare. Paddlar året runt, så länge det inte är is. Cyklar en hel del. Vintertid åker jag gärna skidor, helst på längden. Har åkt i fädrens spår mellan Sälen och Mora. Bor i ett trähus från 1930-talet.