Det innovativa mentorskapet

Av Heléne Thomsson och Günther Hiltmann. Utgiven på Roos & Tegner hösten 2015.

Du kan köpa boken här genom att gå in på vår webshop. Den finns även i bokhandeln, som t ex Ad Libris och Bokus.

Baksidestext

Är du mentor och vill vässa din förmåga att nå resultat? Eller har du just accepterat ett mentoruppdrag och funderar på vad du egentligen har givit dig in på? Oavsett vilket är det här en bok just för dig.

Det moderna mentorskapet kräver kreativa, utforskande och resultatinriktade samtal mellan två personer som har en gemensam strävan: Att utveckla en verksamhet genom att utveckla en individ. Mentorns drivkraft består av glädjen i att kunna bidra till en utvecklingsprocess med hjälp av egna erfarenheter och lusten att stötta och se en annan person utvecklas i sin roll.  

Det innovativa mentorskapet förklaras psykologin bakom utvecklande mentorsamtal och hur samtalen blir riktigt bra, det vill säga hur man mentorerar. Här ges också konkreta tips, bra frågor och modeller att använda för att utveckla individer, verksamheter och affärer inom både privat och offentlig sektor. Lättbegriplig teori varvas med exempel ur verkligheten och bildar en oumbärlig guidebok för den som vill vara en innovativ mentor.

Heléne Thomsson är fil dr i psykologi. Hon har sin bakgrund som forskare i organisationspsykologi och är idag främst verksam som organisationskonsult.

Günther Hiltmann är civilekonom och arbetar idag som konsult med affärs- och verksamhetsutveckling och hävdar att det går att kräva att mentorskap leder till resultat för verksamheten.

Ladda ner en pdf med information om boken här.